Menu
A+ A A-

ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΓΙΑΧΟ

Ένα "φάντασμα" πλανιέται πάνω από το Δημαρχείο Γλυφάδας, κι αυτό το 

"φάντασμα" ακούει στο όνομα Παναγιώτης Γιάχος. 

Σε όλο το επιτελείο του Δήμαρχου, αλλά και στον ίδιο τον Γιώργο Παπανικολάου, οι χαρές και τα πανηγύρια για την μεγάλη νίκη στις εκλογές, κόπηκαν στη μέση και τα χαμόγελα πάγωσαν στα χείλη, 

όταν οριστικοποιήθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα και  ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στα οποία ξεχώρισε το όνομα του Παναγιώτη Γιάχου.

Ήταν πλέον επίσημο, ότι ο πολύπειρος και ‘’μπαρουτοκαπνισμένος’’ πρώην Πρόεδρος , επανερχόταν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι , αυτός ήταν που κατάφερε να επιπλωθεί η Αίθουσα Συνεδριάσεων στη σημερινή της μορφή.

Ο επί 5 θητείες Πρόεδρος με τρείς διαφορετικούς Δημάρχους, είναι γνώστης όσο λίγοι των «ευαίσθητων» θεμάτων του Δήμου Γλυφάδας και παίζει στα δάκτυλα όλη τη νομοθεσία που διέπει την Τοπική  Αυτοδιοίκηση.

Όμως ο Γιάχος είναι και ένας δεινός ρήτορας, ενώ η παροιμιώδης ετυμολογία του σπάει κόκκαλα, κάτι που είχε πει δημόσια επαινόντας τον Γιάχο, ο αείμνηστος Δήμαρχος Θόδωρος Σπονδυλίδης, ο αποκαλούμενος και πρύτανης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όταν λοιπόν ενημερώθηκε ο Παπανικολάου για την εκλογή Γιάχου, έβαλε τις φωνές στους επιτελείς του, που δεν την απέτρεψαν,  λέγοντας «άντε τώρα να δούμε πως θα μπορούμε να κάνουμε δουλειές,  με τον Γιάχο στα πόδια μας».

Και δεν είχε και άδικο αφού ο Γιάχος, έδειξε από το καλοκαίρι τις διαθέσεις του,  όπου  με διαδοχικές προσφυγές και καταγγελίες, ακυρώνονται συνέχεια παράνομες αποφάσεις  κι ούτε λίγο ούτε πολύ «έχει βάλει κυριολεκτικά τα δύο πόδια του Δημάρχου σε ένα παπούτσι’’.

Άσε που στον Παπανικολάου  ήρθαν και τα ραβασάκια, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που κι εδώ, αυτός που ξεσκέπασε και τον κατήγγειλε τις 62 «μαϊμού» συνεδριάσεις είναι ο Παναγιώτης  Γιάχος.

Όλο λοιπόν το καλοκαίρι τα σενάρια και τα σχέδια έδιναν και έπαιρναν. Και τι δεν δοκίμασαν, τι φιλικές προσεγγίσεις στο Γιάχο, τι ξαφνικές αγάπες και τι δεν έκαναν για να τον φέρουν στα νερά τους. Όμως δεν κατάφεραν με τίποτα να ‘’πλευρίσουν’’ τον ξεροκέφαλο και τζόρο Γιάχο.

Τώρα λοιπόν που ‘’έφτασε ο κόμπος στο χτένι’’ και μεθαύριο την Κυριακή εκλέγονται το Προεδρείο και οι Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν ξαμοληθεί για να αποτρέψουν την υποχρεωτική από τον νόμο και βέβαιη εκλογή του Γιάχου στην θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κι αυτό, γιατί ξέρουν ότι ο Γιάχος δεν θα τους κάνει τα χατίρια και από την θέση αυτή θα εμποδίζει και θα αποτρέπει τα διάφορα τερτίπια τους, όποιος και όποια κι αν είναι Πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για να καταλάβει κανείς το «μέγεθος» Γιάχος και πόσο τον τρέμουν και τον φοβούνται, αρκεί να αναφέρουμε ότι από τα 41 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος έχει τα 32. Κι, όμως τρέμει τον Γιάχο, από τους 9 της αντιπολίτευσης.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι συνεδριάσεις θα αποκτήσουν ξανά ενδιαφέρον και η Αίθουσα Συνεδριάσεων προβλέπεται να είναι συνέχεια SOLDOUT, οπότε όσοι ‘’δεν βρίσκετε εισιτήριο’’ να τις παρακολουθείτε από το YOUTUBE.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι έντιμοι και αξιοπρεπείς εργαζόμενοι του Δήμου, περιμένουν πως και πως τον Γιάχο, για να τους στηρίξει απέναντι στην αυθαιρεσία του τοπικού Ερντογάν.

Στον  Γιάχο στηρίζουν και τις ελπίδες τους οι έντιμοι εργολάβοι και προμηθευτές του Δήμου, για  να «ανασάνουν, από τα σφιχταγκαλιάσματα»  των ΓΚΡΙΛΑΔΩΝ,  που ζουν στο πετσί τους και στην τσέπη τους,  την συμπεριφορά των ξενόφερτων πιράνχας του τέταρτου ορόφου του Δημαρχείου.

Όπως μάθαμε στο τραπέζι για την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν πέσει διάφορα ονόματα, για να καθήσουν  στην «ηλεκτρική καρέκλα του αντι-Γιάχου», δηλαδή του Προέδρου του Δ.Σ

Συγκεκριμένα ο Κασσέρης , ο Βουγιουκλάκης, η Μπίλια, κι ο Αγγελόπουλος ο οποίος μάλιστα για να δείξει στον Αφέντη-δήμαρχο, ότι είναι αυτός που μπορεί να  «ευνουχίσει» τον Γιάχο, προσπάθησε να ρίξει γέφυρες στους Θεοδοσόπουλο και Τζούβελη για να «πουλήσουν» το Γιάχο, αλλά έφαγε πόρτα.

Αυτός πάλι που πήγε άκλαυτος, είναι ο απερχόμενος και πειθήνιος Πρόεδρος του Δ.Σ.  Στρατής Παναγάκος, ο οποίος ενώ  έκανε για το Δήμαρχο όλη τη βρώμικη δουλειά, με τις «μαϊμού» συνεδριάσεις, τώρα τον πετάει σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Τελικά απ ότι μαθεύτηκε ο Παπανικολάου επέλεξε να προτείνει για πρόεδρο την Νατάσα Αργυροπούλου.

Και καλά ο Δήμαρχος Γιωργάκης την βάζει στο λάκκο με τα φίδια για να κάνει τη δουλειά του, η ίδια η Νατάσα,  τόση άγνοια κινδύνου έχει; Μαίρη κάνε κουμάντο...