Menu
A+ A A-

ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ» ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Κατά ασφαλείς και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας, από την 

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, από μέρα σε μέρα, αναμένεται να κληθεί σε απολογία ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου

για το στήσιμο των 62 εικονικών συνεδριάσεων στο Δήμο Γλυφάδας και την έκδοση 100 πλαστών αποφάσεων, με τη χρήση των οποίων διακινήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ δημοτικό χρήμα.

Με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα), το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας 

Διοίκησης, επιβεβαίωσε 100% τις καταγγελίες του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Γιάχου, για τη «φάμπρικα» παρανομιών που είχαν στήσει στο Δήμο Γλυφάδας, ο Παπανικολάου μαζί με τον ανεκδιήγητο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατή Παναγάκο, καθώς και με άλλα αιρετά πρόσωπα και επίορκους υπαλλήλους του Δήμου, που συμμετείχαν σε όλες αυτές τις πρωτοφανείς πλαστογραφίες στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα ευρήματα του ελέγχου που περιγράφονται αναλυτικά στο ΠΟΡΙΣΜΑ είναι συγκλονιστικά, γι αυτό και ο Παπανικολάου που το έχει στα χέρια του από τα τέλη του Μάη, έχει χάσει τον ύπνο του και δεν γιόρτασε την επανεκλογή του με την μεγάλη νίκη του στις Δημοτικές εκλογές.

Έτσι εξηγούνται η νευρικότητα, τα απλανή βλέμματα, η αφηρημάδα και το παγωμένο χαμόγελο που βγάζει μετά βίας σε όποιον του μιλάει.

Το μυαλό του παιδιού είναι αλλού, γιατί έχει συνειδητοποιήσει ότι «δεν την γλυτώνει με καμιά κυβέρνηση», αφού δεν τον σώνει ούτε ο Εισαγγελέας πεθερός του, ούτε ο τέως Πρωθυπουργός κουμπάρος του, ούτε και βέβαια ο Πρωθυπουργός πλέον Κυριάκος, ο οποίος ως γνωστόν δεν θέλει να τον βλέπει μπροστά του ούτε ζωγραφιστό.

Είναι τόσο βαριά τα αδικήματα, που ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης αναμένεται να είναι αμείλικτος για τον αποκαλούμενο και "αδάμαντα της νομιμότητας".

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1) Η πειθαρχική διαδικασία που ξεκινάει οσονούπω είναι η εξής:

Κλήση σε απολογία από τον Ελεγκτή Νομιμότητας και παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Μαζί του αναμένεται να καθίσουν στο σκαμνί, ο Παναγάκος, ο Κουρουπάκης, η Πατεράκη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Οι προβλεπόμενες ποινές (εφόσον καταδικαστούν) είναι η αργία καθώς και η έκπτωση από τα αξιώματά τους.

2) Η Ποινική δίωξη από Εισαγγελέα για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Η ογκωδέστατη δικογραφία είναι ήδη στην Εισαγγελία και από Σεπτέμβρη αναμένεται να έρχονται στο Δήμο τα σχετικά «ραβασάκια»όχι μόνο για τους πρωταγωνιστές, αλλά και για πολλούς άλλους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι στο στάδιο του ελέγχου από το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., για να βοηθήσουν τον Παπανικολάου να γλυτώσει κατέθεσαν ότι δήθεν οι συνεδριάσεις «μαϊμού» της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ., είχαν λέει πραγματοποιηθεί στο γραφείο Δημάρχου.

Όλοι αυτοί οι ψευδομάρτυρες αυλοκόλακες μαζί με αυτούς που στις 28/12/2018, μέσα σε 12 λεπτά «επικύρωσαν» 252 πρακτικά, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα 23 πλαστά πρακτικά της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ., ήρθε η ώρα να υποστούν τις συνέπειες των παρανομιών τους.

3) Αναζήτηση, υπολογισμός και πιθανός καταλογισμός της οικονομικής ζημιάς του Δήμου.

Ανεξάρτητα λοιπόν από τα πρόσφατα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, οι επόμενοι μήνες αναμένονται πολύ καυτοί για τους παραπάνω αρνητικούς πρωταγωνιστές στην ιστορία του Δήμου Γλυφάδας.

Εν τω μεταξύ είναι σε πλήρη εξέλιξη η υπόγεια μάχη για το ποιός θα αντικαταστήσει τον Παπανικολάου στη Δημαρχία μετά την αναμενόμενη καρατόμηση. Τα «αλληλο-μαχαιρώματα» και τα μπινελίκια δίνουν και παίρνουν στα πηγαδάκια και στις κρυφοσυνάξεις των δελφίνων Δημοτικών Συμβούλων του, που τους άνοιξε η όρεξη για μεγαλεία και άγριες μάσες, που δεν τις φανταζόντουσαν ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους.

Όσο για τον Παπανικολάου όπως θα έλεγε και ο δάσκαλος Κασσέρης, «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».

Μένει να δούμε αν οι χαμηλών τόνων Σωκράτης και Αποστόλης, θα καταφέρουν να τους «κουλαντρήσουν», για να είναι ελεγχόμενη «η διάδοχη κατάσταση», ή θα χρειασθεί να επιστρατευτεί ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών και βαρέων βαρών «κουμπαρο-ταμίας».