Menu
A+ A A-

ΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

Δάκτυλοι σκοτεινών συμφερόντων που επιβουλεύονται τις προσωπικές στιγμές του 

δημάρχου Παπανικολάου και τον παρεμποδίζουν να ευχαριστηθεί τις προετοιμασίες του γάμου του σε λίγες ημέρες, προβάλλουν ως πιο σημαντικά γεγονότα την προστασία της Γλυφάδας από τις πυρκαγιές, παρά τον επικείμενο γάμο του.

Σε φαντάσματα και σταγονίδια άλλων καιρών αποδίδουν στενοί κύκλοι του δημάρχου αυτές τις αόριστες φοβίες με μοναδικό σκοπό την ματαίωση της αποχαύνωσης που βρίσκεται το ζευγάρι που πλέη σε φωτιές.. συγνώμη, πελάγη ευτυχίας.

Μα πως είναι δυνατόν να υπάρχουν άτομα στη Γλυφάδα που να σκέπτονται τερατώδη καταστάσεις για να μην ευχαριστιέται η παρέα του 4ου τις προετοιμασίες του μπάτσελορ; Αίσχος και ντροπή στα σκοτεινά και ύπουλα αυτά κτυπήματα που προέρχονται από τους δαιδαλώδεις λαβύρινθους του δημαρχιακού υπογείου.

Δείτε αγαπητοί αναγνώστες τι σκέφτηκε ο επί σειρά ετών υπεύθυνος για την πολιτική προστασία της Γλυφάδας, δημοτικός σύμβουλος του Παπανικολάου κ. Στέλιος Θεοδωσόπουλος για να ταράξει τον Νιρβάνα του σωτήρα της Γλυφάδας. Δεν του έφτανε του αθεόφοβου που το στέλνει στον δήμαρχο, αλλά τολμάει να αμφισβητήσει τις ικανότητες του Παπανικολάου ως ηγέτη, στέλνοντας αυτό το ρυπαρογράφημα και στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων, στον αντιπεριφερειάρχη Νότιου τομέα, στον Διοικητή του 8ου πυροσβεστικού σταθμού, στον Λιμενάρχη του Ν. Σαρωνικού, στον Διοικητή της Δ.Α.Ν.Α., στην Περιφέρεια της πολιτικής προστασίας κλαι στον αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος Διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού.

Μάλιστα, σε όλους αυτούς με μοναδικό σκοπό να πλήξει την αξιοπιστία του μεγάλου μας βεζύρη και να χαλάει τον ύπνο του στον οντά του.

Δείτε την επιστολή και κρίνετε εσείς οι ίδιοι αγαπητοί αναγνώστες για τα φαιδρά πράγματα που εγκαλεί ο φαρμακοτρίφτης Θεοδωσόπουλος κοτζάμ Παπανικολάου, κουμπάρο του κουρασμένου τ. Πρωθυπουργού.

Κύριε ΔήμαρχεΕπανέρχομαι με νέα επιστολή μου γιατί δυστυχώς οι εξελίξεις μας έχουν προλάβει.  Το Σάββατο 02/06/2018 είχαμε νέο συμβάν πυρκαγιάς στην Αιξωνή (μετά από αυτό στην δασική περιοχή πάνω από το μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου) στην οποία η Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας ανταποκρίθηκε τάχιστα με πεζοπόρο άγημα βοηθώντας το Πυροσβεστικό Σώμα , χωρίς όμως τα κατασβεστικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τα οποία και μας έχουν αφαιρεθεί. 

Εν τάχει θα ήθελα να ενημερώσω τους/τις  συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους  και τους υπό κοινοποίηση εμπλεκόμενους ,ότι με το αρ. πρωτ. 11086/13/04/2018 έγγραφό σας εδόθη εντολή να  παραμένει έως και σήμερα το σύνολο των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας στις εγκαταστάσεις του δημοτικού αμαξοστασίου προκειμένου να διενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος καθώς και ο σχετικός προγραμματισμός δράσης. Επιπλέον στο ίδιο έγγραφο σας αναφερθήκατε στην ανάγκη αναδιοργάνωσης της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, μη επιτρέποντας στους πιστοποιημένους εθελοντές την  χρήση αυτών των οχημάτωνγια βάρδιες και την οδήγησή τους  από   εθελοντές οδηγούς εγκεκριμένους από την   Αποκεντρωμένη  Διοίκηση  που εδώ και δέκα χρόνια τα οδηγούν και τα προσέχουν. 

Με το από 20/04/2018 έγγραφό μου απεσταλμένο σε εσάς με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας ζήτησα να μου γνωστοποιήσετε τις ενέργειες που έχετε κάνει για την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας, τις αρμοδιότητες, το οργανόγραμμα, το επιχειρησιακό πλάνο, τον προγραμματισμό δράσης, τις συνεργασίες με εθελοντές και υπηρεσίες ούτως ώστε η Πόλη μας να είναι ασφαλής κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ,αλλά δεν έλαβα καμία απάντηση. 

Μετά ταύτα με συναίσθηση ευθύνης στις 30/04/2018 υπέβαλα την παραίτησή μου από εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας, παραμένοντας Δημοτικός Σύμβουλος. 

​            Σήμερα βρισκόμαστε στις 05/06/2018 με τα κατασβεστικά και υδροφόρα οχήματα της πολιτικής προστασίας στο αμαξοστάσιο του Δήμου ασυντήρητα, τις πυροσβεστικές αντλίες των οχημάτων και τις φορητές ασυντήρητες. Τα έγγραφα που έχω αποστείλει για συντηρήσεις και διανοίξεις δασικών οδών , για έλεγχο και πλήρωση δασικών υδατοδεξαμενών είναι αναπάντητα και δεν έχει υλοποιηθεί οποιαδήποτε σχετική ενέργεια . Το αυτό ισχύει επίσης για την επέκταση των αποψιλώσεων σε περιαστική ζώνη και ελευθέρων χώρων και οικοπέδων, καθώς και την ανάγκη πρόσληψης τριμήνων πολιτικής προστασίας  Σ.Ο.Χ. ώστε να στελεχωθεί ξανά με εξειδικευμένους πιστοποιημένους ανά ειδικότητα υπαλλήλους (δασοπυροσβέστες, οδηγούς κατασβεστικών οχημάτων, διαβιβαστές επιχειρησιακού κέντρου).

            Τέλος θα ήθελα να σας επισημάνω ότι στο εκδοθέν Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών για το 2018 από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής το οποίο συνυπογράφει και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, η Εθελοντική Δασοπροστασία-Πυρόσβεση Γλυφάδας με  τα οχήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος  του συνολικού σχεδιασμού και οιαδήποτε τροποποίηση αυτού πρέπει να τύχει της έγκρισης της επιτροπής Σχεδιασμού. 

Σας καλώ λοιπόν Κύριε Δήμαρχε άμεσα και ζητώ παράλληλα την ευαισθητοποίηση όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των εμπλεκομένων στην Πολιτική Προστασία του Δήμου , να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προανέφερα , ώστε, έστω και την ύστατη ώρα, να θωρακιστεί η Πόλη μας στον βαθμό του εφικτού. 

Κλείνοντας θεωρώ ότι άμεση προτεραιότητα είναι ως εκ του νόμου και η σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές για το 2018.  

                                                                Με εκτίμηση,   

                                                         Στέλιος Θεοδοσόπουλος

                                                           Δημοτικός Σύμβουλος

                           Πρόεδρος Εθελοντικής Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Γλυφάδας