Menu
A+ A A-

Η ΣΑΠΙΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !!!

Προκαλεί την νοημοσύνη των Γλυφαδιωτών ο δήμαρχος Παπανικολάου συνεχίζοντας 

την προσφιλή τακτική του να "πετάει" τα ψέματα και όπου ακουμπήσουν. Συνήθεια πάντα με την αγαπημένη του τακτική. Αυτή του μονολόγου και ασφαλούς δημοσίευσης μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ψέματα που αν τολμούσε να δώσει μια συνέντευξη τύπου και να τα έλεγε, ίσως οι παριστάμενοι τον βοηθούσαν να ανοίξει μανάβικο από το ξεγύμνωμα των λεγομένων του.

Δεν του έφτανε που βγάλαμε στη φόρα τα τερτίπια του με το νέο ΚΕΠ που πήγε στο κτίριο της Γούναρη με τις παρανομίες χρήσης γης, θεώρησε σωστό να κάνει ΕΔΕ στους δημοτικούς υπαλλήλους γιατί, λέει, κάποιοι δώσανε στην εφημερίδα μας τα ντοκουμέντα των παρανομιών του. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που διαπράξαμε. Να δημοσιοποιήσουμε την βεβήλωση της πραγματικότητας από τον χειρότερο δήμαρχο που είχε ποτέ η Γλυφάδα, τον Παπανικολάου!!!

Και τι σκέφτηκαν οι εγκεφαλοσωτήρες των ξενόφερτων συμβούλων να πουν στον Παπανικολάου; Δώσε στο φεϊς μπουκ μια δήλωση οτι σε πολεμάνε, ότι σε υποσκάπτουν οι υπηρεσίες του Δήμου, όλο και κάποια χάπατα θα το πιστέψουν, κάποιοι που έχουν πόστα στο δήμο και κονομάνε θα το κοινοποιήσουν, οι υπάλληλοι δεν μιλούν, άρα θα μπερδέψεις τον κόσμο της Γλυφάδας κ.α.

Όντως αυτό έκανε. Τον μονόλογο του καλού παιδιού θα σας τον μεταφέρουμε εδώ και μετά θα δούμε με πόση ευκολία ο δήμαρχος Παπανικολάου λέει ψέματα στους Γλυφαδιώτες. Διαβάστε την μεγαλούτσικη δήλωση, την οποία σημειωτέον την κοινοποιήσανε κάποια άτομα που τρώνε σανό ή θέλουν να μας ταίσουν εμάς σανό για να "πούνε την αλήθεια" στο λαό.

Ένας βραχνάς 15.500 ευρώ μηνιαίως, ή αλλιώς 186.000 ευρώ τον χρόνο, για τον Δήμο μας επιτέλους σήμερα 

τελείωσε. Αναφέρομαι στη μίσθωση από το 2012 χώρων σε κτίριο επί των οδών Μυστρά και Επιδαύρου για να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου. Και μιλώ για βραχνά, διότι εκτός από το υπέρογκο ενοίκιο για τα σημερινά δεδομένα, το κτίριο αυτό δεν κάλυψε ποτέ επαρκώς τις απαιτήσεις και τις ποιοτικές προδιαγραφές του Δήμου και της νομοθεσίας για τις λειτουργίες των υπηρεσιών του και λόγω της θέσης του και λόγω τεχνικών αδυναμιών. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι, πριν την εγκατάσταση του Δήμου, εκεί λειτουργούσε σουπερ μάρκετ με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Ο δε ιδιοκτήτης του κτιρίου ουδέποτε δέχθηκε -πάρα τις επανειλημμένες οχλήσεις μας- την δραστική μείωση του ενοικίου και την ποιοτική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Η διαδικασία της αποχώρησης δεν ήταν εύκολη. Αντίθετα, αν και κάναμε πολύ έγκαιρα όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την καταγγελία της μίσθωσης και την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου, δεχθήκαμε ανελέητο πόλεμο, με συνεχείς καταγγελίες, αναφορές, προσφυγές και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, κατ’ αρχάς από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και στη συνέχεια από κάποιους «πρόθυμους», που έχουν γίνει κράτος εν κράτει εντός της διοικητικής μηχανής και που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, διότι προφανώς δεν θέλουν το καλό του Δήμου και των δημοτών. Ποιοι ωφελήθηκαν από αυτές τις καταγγελίες και την χρονοβόρα γραφειοκρατία που αυτές είχαν ως αποτέλεσμα; Ποιο ήταν το κίνητρο για όλη αυτή την ένταση;  Προφανώς να συνεχίσει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου να εισπράττει τα υπέρογκα ποσά ως αποζημίωση χρήσης. Δηλαδή 15.500 € για κάθε μήνα καθυστέρησης! Η μετεγκατάσταση όμως ολοκληρώθηκε παρά τις προσπάθειες των μικροσυμφερόντων. Ήδη από σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα στεγάζονται σε ήδη μισθωμένα κτίρια με πολύ χαμηλότερο μίσθωμα και σε ιδιόκτητα ακίνητα του Δήμου. Παραπέμπω στις σχετικές ανακοινώσεις για τις νέες διευθύνσεις των υπηρεσιών μας . Συνεχίζουμε να υλοποιούμε την πάγια δέσμευσή μας για μείωση του κόστους λειτουργίας του Δήμου Γλυφάδας και εξοικονόμηση ποσών από ανελαστικές δαπάνες για τη δημιουργία και ανακατασκευή πεζοδρομίων, πλατειών, παιδικών χαρών, παιδικών σταθμών κλπ και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Αυτή η ιστορία δημιούργησε μεγάλη αναταραχή. Όπως όμως λέει ο θυμόσοφος λαός, «για να μας πολεμούν τόσο, κάτι καλό γίνεται».

Επειδή εμείς μιλάμε πάντα με τα ρεπορτάζ που κάνουμε και δημοσιοποιούμε όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την πραγματική εικόνα που υπάρχει, θα σας δημοσιοποιήσουμε κάποια στοιχεία που πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο "ξεχασιάρης" δήμαρχος Γλυφάδας. Δυστυχώς τα έγγραφα είναι πάρα πολλά και πρέπει να τα συμπιέσουμε τόσο, όσο όμως για να έχετε την πραγματική εικόνα.

Μιλάει ο Παπανικολάου και λέει οτι επιτέλους (!!!) σήμερα τελείωσε, εν έτει 2018 Ιούνιο. Ο Δήμος γλύτωσε από τον βραχνά των 180.000 ευρώ ετησίως και τώρα εκεί που πάει το ΚΕΠ είναι δωρεάν. Φυσικά δεν λέει διατί δεν το πήγε πριν από 30 μήνες κατευθείαν εκεί και προτίμησε να πληρώσει το κτίριο στη Γούναρη ξοδεύοντας για την μεταφορά, τα διπλά ενοίκια και την επίπλωση πάνω από 500.000 ευρώ....Μια λεπτομέρεια που μάλλον διέφυγε από τον δήμαρχο...

Όμως το ψέμα έχει κοντό ποδάρι, όπως λέει ο λαός. Θέλουμε να σας δείξουμε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα αποδείξει οτι για τους δικούς του λόγους ο Παπανικολάου λέει ψέματα στους Γλυφαδιώτες αφού αυτός και μόνο αυτός είναι υπαίτιος για την μεγάλη αυτή καθυστέρηση και τα υπέρογκα έξοδα που πληρώνει ο Δήμος.

Αυτή η συνεδρίαση έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015. Ακριβώς ένα χρόνο μετά που ανέλαβε την δημοτική εξουσία ο Παπανικολάου.. Με δική του εισήγηση που έχει και την υπογραφή του, έφερε θέμα στην ημερήσια διάταξη της τότε Δημοτικής συνεδρίασης με το Νο 16 για: "Καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης ακινήτου επί των οδών Μυστρά και Επιδαύρου"

Εκτός των πολλών που αναφέρει στην εισήγησή του ο Παπανικολάου, στη σελίδα 2 λέει: Σύμφωνα με την παρ. 4 του ά. 36 του ΠΔ 715/1979 (ΦΕΚ Α΄212/10-09-1979), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει: "Το Ν.Π.Δ.Δ. μπορεί μετά την πάροδο ενός έτους από την έναρξη της σύμβασης, να καταγγείλει τη μίσθωση, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου 3. Η καταγγελία γίνεται εγγράφως, τα δε αποτελέσματα της επέρχονται μετά την πάροδο των 3 μηνών από τη γνωστοποίησή της. Στην περίπτωση αυτή το Ν.Π.Δ.Δ. οφείλει στον εκμισθωτή ως αποζημίωση ποσό ίσο με ένα (1) μηνιαίο μίσθωμα, όπως αυτό έχει διαμορθωφεί κατά το χρόνο καταγγελίας της μίσθωσης"

Αυτά τα λέει ο ίδιος ο Παπανικολάου στην εισήγησή του. Και για να τεκμηριώσει την καταγγελία της μίσθωσης στη σελίδα 3 αναφέρει: " Το Δημόσιο μπορεί, μετά την πάροδο ενός έτους από την έναρξη της σύμβασης να καταγγείλει τη μίσθωση χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου1. Η καταγγελία γίνεται εγγράφως τα δε αποτελέσματά της επέρχονται μετά την πάροδο τριών μηνών από τη γνωστοποίησή της. Στην περίπτωση αυτή το Δημόσιο οφείλει ένα μηνιαίο μίσθωμα ως αποζημίωση..."

Τελειώνοντας στη σελίδα 4 αναφέρει: "Συνεπεία όλων των ανωτέρω παρακαλώ να εισάγετε στο Σώμα ως θέμα την καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης ακινήτου επί των οδών Μυστρά και Επιδαύρου και την αποζημίωση του εκμισθωτή με το ισόποσο ενός μηνιαίου μισθώματος και την εξουσιοδότηση του δημάρχου Γλυφάδας προς υπογραφή έγγραφης καταγγελίας που θα επιδοθεί στον εκμισθωτή τρεις μήνες προ της επελεύσεως των αποτελεσμάτων της καταγγελίας. Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου"

Στη συνέχεια το λόγο τον παίρνουν διάφοροι σύμβουλοι όπου τα πιο σημαντικά σας τα έχουμε σημειωμένα. Λέει ο Παπανικολάου οτι "Κάναμε λοιπόν διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη ο οποίος, με τον οποίο κουβεντιάσαμε το προηγούμενο διάστημα, είμαστε σε μια συζήτηση... Ο κ. Ζέπος. Ο οποίος με πολλή ευγένεια και εκείνος προσπαθεί να κάνει μια διαπραγμάτευση με εμάς και να δούμε που βρισκόμαστε. Εμείς σήμερα λοιπόν τοποθετούμαστε ως εξής. Έχουμε το δικαίωμα από το Νόμο να κάνουμε αζήμια καταγγελία τρεις μήνες πριν για τη μίσθωση. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσουμε να καταλήξουμε, που ευελπιστούμε οτι θα καταλήξουμε σε μια διαπραγμάτευση, εμείς θέλουμε από τώρα να τρέχει ο χρόνος της καταγγελίας (!!!!!), ούτως ώστε τους επόμενους τρεις μήνες να λυθούν όλα τα θέματα με όποιον τρόπο είναι να λυθούν"

Αυτά τα είπε τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ίδιος ο Παπανικολάου. Τι είπε σήμερα στην δήλωσή του; Ότι σήμερα ένας βραχνάς τελείωσε. Μετά από 31 μήνες!!!! όταν πήραν την απόφαση της καταγγελίας μίσθωσης. Γιατί τότε δεν έφυγαν από εκεί; Γιατί δεν πήγαν σε άλλα κτίρια; Γιατί άφησε να περάσουν δυόμισυ χρόνια στον αέρα; Γιατί μιλάνε πολλοί για διπλά ενοίκια και χρήματα που κανείς δεν ξέρει σε ποιές τσέπες καταλήγουν;

Παρακάτω λέει ο Κόκκορης οτι ο ιδιοκτήτης έχει συμφωνήσει οτι θα γίνει διαπραγμάτευση. Μάλιστα η πληροφορία μας λέει οτι ο κ. Ζέπος έστειλε το καλοκαίρι του 2015 μέιλ στον Παπανικολάου για να γίνει μια συνάντηση διαπτραγματευτικού χαρακτήρα. Μέιλ που ο Κόκκορης σε ένα δελτίο τύπου που έβγαλε το αναφέρει κι αυτός. Γιατί δεν συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη ο Παπανικολάου; Γιατί λέει στη σημερινή του δήλωση οτι ο ιδιοκτήτης δεν δέχθηκε ποτέ την δραστική μείωση του ακινήτου του; Γιατί δεν λέει πόσο το άφηνε και δεν το δέχθηκε ο δήμαρχος; Και εν τέλει αφού μετά από τρεις μήνες από την έγγραφη καταγγελία θα λυνόταν αναγκαστικά η σύμβαση, γιατί δεν προχώρησε στην καταγγελία της μίσθωσης;

Δείτε τι λένε παρακάτω από τα πρακτικά της συνεδρίασης. Δήμαρχος προς Κόκκορη: "Αυτό είναι όπως το λέτε ακριβώς για να το πω από μικροφώνου, οτι εμείς θέλουμε εντός του επόμενου τριμήνου να καταλήξουμε και στην διαπραγμάτευση και να δούμε εν πάσει περιπτώσει τι πρέπει να γίνει, διευκρινίζω οτι μια διαγωνιστική διαδικασία για την μίσθωση οποιουδήποτε ακινήτου δεν υπερβαίνει το διάστημα του ενός μηνός, άρα δεν υπάρχει θέμα"

Κατανοείτε τι είπε τότε ο Παπανικολάου και τι λέει σήμερα; Ο ίδιος άνθρωπος για το ίδιο θέμα; 

Κάτι το σημαντικό. Στην τελευταία σελίδα αναφέρεται από την κ. Λυγνού οτι με τόσα χρήματα ετησίως που δίνουμε θα μπορούσαμε να κτίσουμε δικό μας κτίριο και να μην υπάρχουν εσαεί αυτά τα ενοίκια. Πρόταση που ενώ φάνηκε να ικασνοποιεί τον Παπανικολάου εν τούτοις ποτέ δεν έγινε η κίνηση αυτή. Ίσως κάποιοι να ωφελούντε από την συνεχή διαπραγμάτευση με τους εκάστοτε ιδιοκτήτες και να μην τους συμφέρει το ιδιόκτητο κτίσιμο ενός χώρου του Δήμου.

Όπως και νάχει όμως, η πρόταση του Παπανικολάου για καταγγελία της σύμβασης για το συγκεκριμένο κτίριο εντός τριών μηνών, έγινε Ομόφωνα δεκτή, πλην όμως χωρίς υλοποίηση από τον Παπανικολάου. Και έρχονται τώρα ο Παπανικολάου και κάποιοι σύμβουλοί του, που ψήφισαν το θέμα, να καταγγέλουν τον ιδιοκτήτη οτι δεν δέχθηκε οτιδήποτε.

Φυσικά δεν μπορούμε να φανταστούμε τους λόγους που αναφέρεται για τον πόλεμο που δέχθηκε. Θέλει δλδ ο Παπανικολάου οι Δημοτικοί υπάλληλοι να υπογράφουν και να εγκρίνουν τις παρανομίες που διαπράττουν αυτός και οι σύμβουλοί του; Έτσι αυτός λέει οτι δέχεται πόλεμο; Για γέλια και για κλάματα ο δήμαρχος της Γλυφάδας που βλέπει οτι υπάρχουν και δημοτικοί υπάλληλοι που σέβονται την ηθική τους, σέβονται τον όρκο που έδωσαν, σέβονται τη νομιμότητα, αντίθετα με τους επίορκους που μας διοικούν και έχουν καταστρατηγήσει Νόμους και διαδικασίες και έχουν προκαλέσει δεινά για τη Γλυφάδα.

Αντί να ζητήσει ο δήμαρχος ένα συγνώμη από τους Γλυφαδιώτες που πέταξε στον αέρα ή καλύτερα σε κάποιες τσέπες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τους φόρους τους, ζητάει και τα ρέστα. Κάτι παρεμφερές με τη λαϊκή ρήση "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο Νοικοκύρης". Τραγικές οι καταστάσεις και ακόμη χειρότερες όταν διαβάζουμε από συμβούλους να επικροτούν αυτές τις κινήσεις του Παπανικολάου και να λένε μπράβο στον Δήμαρχο, περιμένοντας την υλική αναγνώριση από αυτόν.

Για αυτό το θέμα η παράταξη του Κόκκορη έβγαλε ανακοίνωση που από καθαρά δημοσιογραφική δεοντολογία σας την μεταφέρουμε.

Γλυφάδα, 1 Ιουνίου  2018 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, που αντί να απολογείται για τα προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, με την διασπορά των κοινωνικών υπηρεσιών σε διάφορα σημεία της πόλης, επαίρεται κιόλας!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε με γεγονότα.

Το κτήριο επί της οδού Μυστρά και Επιδαύρου, στο χωροταξικό κέντρο της πόλης με χρήσεις εμπορικού κέντρου, πλέον των 1.000 τετραγωνικών μέτρων ισόγειων χώρων και άλλων τόσων υπόγειων, λειτουργούσε άριστα για 2 χρόνια, μέχρι την ανάληψη του Δήμου από τη σημερινή διοίκηση. Εκεί ιδρύθηκαν επί των ημερών μας και στεγάστηκαν όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, καθώς επίσης και ΚΕΠ, ΚΑΠΗ και φορείς της πόλης.

Στις 23/9/2015 ο κύριος Παπανικολάου ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την καταγγελία της σύμβασης, για μεταφορά σε δήθεν καλύτερη θέση και σε πιο άνετες εγκαταστάσεις. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, ο κύριος Κόκκορης επισήμανε ότι θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί πρώτα ο χώρος και μετά να καταγγελθεί η σύμβαση για μεταφορά και «να γίνει διαγωνισμός και αν βρείτε συμφερότερη και καλύτερη ποιοτικά προσφορά να καταγγελθεί η σύμβαση». Ο κύριος Παπανικολάου απάντησε ότι σε ένα μήνα θα έχει τρέξει ο διαγωνισμός. Παρά ταύτα, η παράταξη μας ψήφισε ομόφωνα την καταγγελία της σύμβασης, μετά τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί καλύτερος χώρος.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε και τι έγινε; Βρέθηκε χώρος στην οδό Γούναρη, που αποδείχτηκε ακατάλληλος και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για χρήσεις που ήθελε ο Δήμος.

Έτσι το ΚΕΠ έγινε περιφερόμενος θίασος!

Ο Δήμος πλήρωνε μισθώματα διπλά για περίπου ένα χρόνο, για τις ίδιες χρήσεις!

Όπως προκύπτει δε από mailπου είχε σταλεί, ο ιδιοκτήτης του κτηρίου της οδού Επιδαύρου, είχε ζητήσει συνάντηση με το Δήμαρχο, τον Ιούλιο του 2015,  με σκοπό μια λογική μείωση του μισθώματος αλλά απάντηση δεν έλαβε ποτέ.

Η όλη διαχείριση του παραπάνω θέματος είναι απόρροια της λογικής 'κάνω ότι θέλω και δεν ακούω κανένα'! Εάν είχαν ερωτηθεί οι υπηρεσίες του Δήμου θα είχε αποφευχθεί το φιάσκο της οδού Γούναρη, αφού όταν κλήθηκαν να αποφανθούν για τη νομιμότητα του κτηρίου, μετά από καταγγελία, διαπίστωσαν την παρανομία χρήσης αυτού.

 Ο δε Δήμαρχος αντί να απολογηθεί για τα λάθη του, με προφάσεις στρέφεται πειθαρχικά εναντίον των υπαλλήλων που έκαναν τη δουλειά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή, μειώσαμε το κόστος μισθωμάτων του Δήμου κατά 60%, αυξάνοντας τα νοικιαζόμενα τετραγωνικά και δημιουργώντας από την αρχή Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Ιατρεία, Μαγειρείο, Φροντιστήριο, Τράπεζα Χρόνου και στηρίξαμε τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ