Menu
A+ A A-

ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ!

Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι υπάλληλοι με οκτάμηνη σύμβαση του Δήμου Γλυφάδας εδώ και δύο μήνες και απειλούν με αποχή από την εργασία τους.

Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι 67 συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο Δήμο Γλυφάδας, αφού δύο μήνες τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.

 

Από τις 18/12/2014 που προσλήφθηκαν στο Δήμο Γλυφάδας με 8μηνη σύμβαση, δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος εξ αιτίας της αναίτιας επιμονής κάποιων διοικούντων του Δήμου. Πολλοί εξ αυτών δηλώνουν οικονομική αδυναμία και στα πιο απλά αλλά απαραίτητα έξοδα της καθημερινότητάς του, όπως τα εισητήρια των λεωφορείων για να πάνε στις δουλειές τους. Όπως μας καταγγέλουν οι συμβασιούχοι, ήδη πριν λίγες ημέρες σταμάτησαν να εκτελούν την ημερήσια εργασία τους, διαμαρτυρόμενοι έτσι για την μη μισθοδοσία τους. Το τραγικό της ιστορίας είναι οτι όλοι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι του Δήμου, μεταφέρουν τις ευθύνες του μπάχαλου που δημιούργησαν ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στις οικονομικές υπηρεσίες. Σύνηθες φαινόμενο από τους αιρετούς, όπου κανείς δεν δηλώνει αρμόδιος και υπεύθυνος.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κασέρης δυστυχώς αποδυκνείεται πολύ λίγος για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, αφού στο πρώτο σοβαρό πρόβλημα δείχνει πολιτικά ανίκανος να ορθώσει το ανάστημά του για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του τομέα του. Όμως πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα βάζει την υπογραφή του για να αδειάζουν τα ταμεία του Δήμου από εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για... ανταλλακτικά των απορριματοφόρων.

Την Τετάρτη το πρωί πήγε και στο γκαράζ και ο έτερος αντιδήμαρχος κ. Τζούβελης, αλλά αντιμετώπισε μαζί με τον κ. Κασέρη τον προπηλακισμό των εργαζομένων και τις έντονες διαμαρτυρίες τους. Μετά από αυτό, έγινε το άλλο μπάχαλο από τον κ. Τζούβελη στον 4ο όροφο του Δημαρχείου, που εναγωνίως έψαχνε το γιατί δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Ο Δήμαρχος; Κρυμένος στο γραφείο του. Οι άλλοι αντιδήμαρχοι; Σφύριζαν αδιάφοροι. Οι φωνές του κ. Τζούβελη ακούστηκαν σε όλο το δημαρχείο, διαμαρτυρόμενος για την αδιαφορία όλων των αρμοδίων (;) που έπρεπε να μεριμνήσουν για την πληρωμή των εργαζομένων. Ο δήμαρχος Παπανικολάου (όταν δεν ασχολείται με τα τραπεζώματα των δελφίνων της Νέας Δημοκρατίας) βρίσκεται στο γραφείο του όπου μαζί με τους άλλους.... συμβούλους του, έριχναν τις ευθύνες στους εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών καθώς και στην επίτροπο.

Αναγκάστηκαν να δεσμευτούν στις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων οτι στις 17/2/15 τα χρήματά τους θα βρίσκονται στον λογαριασμό τους και το όλο θέμα θα τακτοποιηθεί.

Όμως εμείς δεν θα τελειώσουμε το θέμα εδώ. Από το ρεπορτάζ μάθαμε οτι σχεδόν όλα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα του Δήμου ήταν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης. Μας είπαν μάλιστα οτι για κάποιο αυτοκίνητο που έπρεπε να πάει σε κάποια αποστολή, έδωσε χρήματα να βάλει βενζίνη αντιδήμαρχος από τη τσέπη του. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε όλοι μας με ποιόν τρόπο εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική του οννεδίτη Παπανικολάου και των συμβούλων του;