Ο λαός μας που πάντα με τη σοφία που τον διακρίνει λέει: Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Το λέμε αυτό γιατί ο Γιωργάκης Παπανικολάου προσπάθησε να εκμεταλευθεί τον αγώνα του Βαρβιτσιώτη για το κοιμητήριο και να το παρουσιάσει ως δικό του κατόρθωμα.

Δικαίωση… δια νόμου για Βαρβιτσιώτη στο ζήτημα του κοιμητηρίου Γλυφάδας

Με τροπολογία εγκρίνεται πρόταση που είχε καταθέσει ο ίδιος το 2011

Με σημερινή τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η Πολιτεία δίνει λύση σε ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε χρόνια τους πολίτες της Γλυφάδας, αυτό τη ίδρυσης νέου Κοιμητηρίου.

Σύμφωνα με αυτήν προβλέπεται η παραχώρηση στο Δήμο, χώρου που χρησιμοποιεί η Πολεμική Αεροπορία στην περιοχή Τερψιθέα για την εγκατάσταση μέσα σε αυτού Δημοτικού Κοιμητηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πρόταση του σημερινού Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος το 2011 ως τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Γλυφάδας είχε καταθέσει δημόσια τη συγκεκριμένη πρόταση ως τη μόνη και ρεαλιστική πρόταση που θα επιλύει οριστικά ένα μείζον ζήτημα για τη Γλυφάδα.

Σήμερα, μάλιστα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο Βαρβιτσιώτης ζήτησε επιτακτικά από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να υιοθετήσουν την ρύθμιση. "Οφείλουμε πάνω από όλα να δείξουμε ότι σεβόμαστε την αγωνία 80.000 συμπολιτών μας για την ταφή των συγγενών τους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι άδικο κάποιοι που είχαν μάθει στις ξάπλες της Ευρώπης να προσπαθούν να καπηλεύονται τους αγώνες άλλων. Αλλά μάλλον ο Γιωργάκης Παπανικολάου δεν λογαριάζει από τέτοια.